Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


...és folytatódik

2010.01.09

 

 

 

…és folytatódik
 
 
Jogosan merül fel az olvasóban a kérdés: miért ez a cikk címe?! A januári számban megjelent Valami elkezdődött című írásom folytatom most. Akkor beszámoltam a Budapesti bíbic keringő tenyésztőinek fajtaklub alapítási szándékáról, s egy nem teljesült alakuló gyűlésről. Szándékosan nem nevezem sikertelennek, mivel ez volt mostani írásom „előélete”. Az eltelt idő alatt tudatosult bennünk, hogy nem tudunk csak a bíbic számára fajtaklubot alapítani. Ekkor felvetődött egy tenyésztőtársam ötlete – név szerint Csernei Istváné -, miszerint a Budapesti tükrös keringő tenyésztői is ilyen gondokkal küzdenek, s talán össze is foghatnánk. E két fajta tenyésztőin kívül más budapesti galambfajtákat (Pesti gólyás keringő, Budapesti tollaslábú gólyás keringő) tenyésztők is csatlakoztak a közös cél érdekében. Néhány telefon és egyeztetés után az augusztusi monori börzét jelöltük meg az alakuló gyűlés helyszínéül. A szövetségi sátrat 11 órai kezdettel Uhrner Elnök Úr rendelkezésünkre bocsátotta, így már az időpont is adott volt.

Kép

 

Elérkezett a találkozó ideje, melyet többek közt én is nagyon vártam. Az alakuló gyűlés elnökének felkértük Zelenyánszki András díszszakosztály-titkárt, aki elfogadta kérésünket. A megjelent 12 fő tenyésztő egyhangúlag megszavazta Őt levezető elnöknek. A jegyzőkönyv vezetőjének engem, míg annak hitelesítőjének Czár Ferenc és Kis Sándor tenyésztőtársat kérték fel. Az elsődleges személyi kérdéseket követően elkezdődhetett az érdemi munka. A Működési Szabályzat-tervezetet átbeszéltük, s kisebb-nagyobb módosításokat követően jóváhagytuk. Ismételten személyi kérdések következtek, a vezetőség megválasztása. A négy tisztség (elnök, titkár, pénztáros, szakelőadó) betöltésére több javaslat is érkezett. A szavazás kezdete előtt azonban pozíciónként csak 1-1 jelölt maradt, mivel a többi személy nem vállalta a felkérést. Ezután következhetett a titkos szavazás, mely így nem okozott különösebb gondot. A jelenlevők egyszerű többséggel, ellenszavazat nélkül elfogadták a jelölteket. Név és betöltött szerep szerint: Futó Gábor ( szakelőadó, szakreferens), Márton Csaba ( pénztáros ), Szarka János ( titkár ), valamint Kovács László ( elnök ). A díszszakosztály engedélyezését követően elkezdheti működését a Budapesti Galambfajták Klubja.

Ezúton köszönetemet fejezem ki a tagság nevében mindazon tenyésztőtársunknak, akik segítségünkre voltak a klub megalapításában. Várjuk azok jelentkezését, akik olyan budapesti galambfajtát tenyésztenek, mely eddig nem rendelkezett fajtaklubbal, hivatalos standard leírással viszont igen.

szerző: Kovács László, megjelent: 2009. október